“Doe het, ga werken met Woub, het geeft je zoveel rust en overzicht!”

Eddy Zijfers, al van jongs af aan sportklimmer, startte in 2009 zijn eigen klimbedrijf, gespecialiseerd in werken op hoogte. Dat ging meteen goed en rond 2018 besloot hij er een BV van te maken: Rig4All. Inmiddels heeft Eddy 10 medewerkers in dienst en werkt zijn bedrijf voor een grote groep vaste klanten uit de telecom, industrie, petrochemie, evenementenbranche en offshore. Denk aan al die plekken waar een hoogwerker niet kan komen, daar komen Eddy en zijn collega’s om onderhoud of reparaties uit te voeren aan telecommasten, lichtmasten, silo’s en tanks. Om de kwaliteit van het werk en de service op een constant hoog niveau te houden, werkt Rig4All met Woub. 

Centraal in al het werk dat Rig4All doet: kwaliteit leveren. Logisch ook, kwaliteit hangt samen met veiligheid en dat is onmisbaar als je op hoogte werkt. Voor Eddy is het daarom heel belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf altijd een bepaalde manier van werken aanhoudt. En natuurlijk: dat de communicatie soepel verloopt. Tegelijkertijd wil hij het voor zijn personeel allemaal zo makkelijk mogelijk houden. Geen papierwerk dus, want, aldus Eddy: “Een monteur is een monteur, die moet geen pak administratie achterin zijn bus hebben liggen, die wil een hamer in zijn hand houden.”

Tijdens een zoektocht op internet stuitte Eddy op Woub. ‘Wacht eens even, dat is gaaf, dit zou het wel eens kunnen zijn!’ dacht hij. Niet alleen de vorm (een app, “als er iets is dat de jongens altijd bij zich hebben, dan is het hun telefoon”), maar ook de bedoeling: WhatsApp, e-mail en telefoontjes vervangen en alle informatie en communicatie altijd op één plek. Eddy belde ons, wij gingen er naartoe en de rest is geschiedenis :-).

Opleveringen altijd aan de hand van foto’s
Eddy: “Wij werkten op dat moment vooral veel met WhatsApp en e-mail. Je moet je voorstellen: alles wat wij doen gebeurt op grote hoogte, dus met het blote oog kunnen opdrachtgevers niet zien wat wij hebben gedaan. Opleveringen gebeuren dus altijd aan de hand van foto’s. Met drie projecten op een dag hadden medewerkers daardoor soms zo 300 foto’s op hun telefoon staan, die op kantoor vervolgens in de juiste map moesten belanden. De jongens maakten die foto’s ook nog eens aan de hand van een papieren checklist. Heel onhandig natuurlijk, op zo’n hoogte met pen en papier in de weer zijn.”

Altijd inzicht en overzicht
“Woub heeft dat hele proces nu veel makkelijker en beter gemaakt. Als we een opdracht binnen krijgen, zetten we het in Woub met alle informatie erbij die van belang is. We hangen er vervolgens de medewerkers aan die het project gaan uitvoeren. Zo zien wij op kantoor ook meteen in een mooie projectplanning welke projecten die dag lopen, waar, met wie en met welke auto’s. Aan de hand van de digitale checklist in Woub voeren de medewerkers hun werk uit en in Woub delen ze ook de foto’s van de situatie voor, tijdens en na hun werk. Mooi ook: onze opdrachtgevers hebben ook toegang tot Woub, zij kunnen dus zien wanneer we welke werkzaamheden afvinken en zijn dus altijd op de hoogte van de status.”

Overzichtelijke opleverrapporten
“Waar onze opdrachtgevers ook heel blij mee zijn: we sturen nu overzichtelijke opleverrapporten. Voorheen stuurden we na een project alle foto’s en alle data en daar moesten ze dan zelf een document van maken om dat naar hun klant op te leveren. Nu kunnen we met één druk op de knop uit Woub een projectexport maken: een heel mooi document met alle foto’s en alle data. Dat kunnen we zo doorzetten naar onze klant en zij weer naar hun klant. Je wil immers alles vastleggen, bijvoorbeeld ook wanneer foto’s zijn geüpload. Woub is daarin echt een uitkomst.”

“We zijn daarmee overigens ook klaar voor de Wet Kwaliteitsborging, dus over die transitie hoeven wij ons niet meer druk te maken, dat is klaar. Woub denkt ook met alles mee. Ze zijn super oplossingsgericht. Als wij een vraag hebben, bellen we en kijken we samen of we iets kunnen bedenken. Dat is super, super gaaf.”

Veel tijdbesparing
Woub bespaart Rig4All veel tijd. “Die projectexport bespaart ons veel tijd, maar ik zie nu op afstand ook in één oogopslag wat er nog moet gebeuren en ik weet exact hóe de dingen gebeuren. Dat scheelt een hoop gebel. Ik kan ook direct zien of iemand niet iets vergeten is als een project wordt opgeleverd. Ik stuur dan meteen een berichtje: ‘Maak hier nog even een foto van’. Dat scheelt dan weer een ritje terug naar het werk.”

Tegen andere bedrijven zegt Eddy: “Doe het, ga werken met Woub, het geeft je zoveel rust en overzicht. Het maakt het leven echt een heel stuk makkelijker en rustiger. Vooral voor de projectmanagers en werkvoorbereiders, maar ook voor al die monteurs die echt niet zitten te wachten op dat pak administratie achterin hun bus. Een pak administratie dat trouwens toch al snel nat, vies of kwijt is. En die telefoon, die hebben ze altijd bij zich ☺.”Ontdek gratis alle voordelen van Woub