T. de Bas Onderhoud
T. de Bas Onderhoud gebruikt Woub:

“Ik had er veel eerder aan moeten beginnen, ik ben fan”

Met zijn team van 25 specialisten verzorgt Thierry de Bas het vastgoedonderhoud aan panden voor vastgoedbeheerders en beleggers. Soms lopen er wel 12 grote projecten tegelijk en overzicht houden werd steeds ingewikkelder. “We waren constant met elkaar aan het bellen en appen en ik gaf de jongens meestal ook hardcopy informatie mee. Eigenlijk was het een chaos. En het leidde soms ook tot fouten.” Nu gebruiken Thierry en zijn team Woub. Terugkijkend snapt Thierry niet hoe hij vóór Woub alle ballen in de lucht hield. In dit interview vertelt hij hoe hij en zijn team door Woub meer rust kregen en héél goed overzicht.

Organisatie: 25 medewerkers
Projecten: Vastgoedonderhoud
Woub pakket: Compleet

Thierry de Bas startte in 2010 als zelfstandig schilder. Op de bluf besloot hij op een gegeven moment een vastgoedbeheerder aan te schrijven in Rotterdam. “De schoonmoeder van mijn maatje woonde daar, het pand zag er niet uit. ‘Kunnen wij dat pand niet schilderen?’, vroeg ik. Het werd mijn eerste grote klant en zo is het balletje gaan rollen.” 

Inmiddels verzorgt Thierry met zijn team van 25 zelfstandig specialisten het vastgoedonderhoud voor vastgoedbeheerders en beleggers in de breedste zin van het woord. “We vormen samen één aanspreekpunt voor de totale renovatie: gevelwerk, timmerwerk, kozijnvervanging, betonherstel, schilderwerk, alles.”

Verloren tijd en geld

Met de groei van het team groeide ook het aantal projecten. En de omvang van de projecten. Overzicht houden werd steeds moeilijker. Dat was stressvol en leidde soms ook tot fouten. 

“Dan moesten we in een pand bijvoorbeeld alleen de eerste etage schilderen, maar begonnen we uit automatisme met het schuren van de begane grond. Dat losten we natuurlijk altijd meteen op, maar het kost extra tijd, materiaal en daarmee geld. Of we gebruikten de verkeerde kleuren. Maandag beginnen op een school en daar schilderen we met 15 verschillende kleuren. Als je dan je documentatie en communicatie niet goed op orde hebt, kun je voorstellen dat er een fout in kan sluipen.”

T. de bas

Gewoon beginnen

“Ik had via-via al wel eens van Woub gehoord, maar ondernam er steeds geen actie op. Tot er een advertentie van Woub voorbij kwam in mijn stories op Instagram. Het was precies het juiste moment denk ik, want toen heb ik gebeld. Stefan is langs gekomen, heeft mij Woub laten zien en uitgelegd hoe het werkt. Ik was meteen enthousiast en heb direct een abonnement genomen.”

“Beginnen met Woub is een kwestie van gewoon doen. Ik heb alle jongens toegevoegd, projecten aangemaakt en we zijn het gaan gebruiken. Woub heeft een online hulp waar je vragen aan kan stellen en dat werk super. Het werkt voor ons vlekkeloos. Als ik nu terugkijk op hoe ik het eerst deed, met al dat bellen en appen, dat snap ik niet hoe ik dat al die tijd heb volgehouden. Hoe deed ik dat?”

Alle informatie en communicatie op één plek

“Nu zet ik elk project direct in Woub en voeg ik de jongens toe die aan dat project werken. Alle documentatie en communicatie is nu per project verzameld op één plek. Afhankelijk van het project gebruiken we ook checklists. Om te zorgen dat we in het proces van begin tot eind niks vergeten. De jongens hebben super veel ervaring dus veel dingen weten ze, zoals: afdekken werkplek, reparaties kitten, voorstrijken, sauzen. Maar het helpt ook bij het op de hoogte houden van de opdrachtgever. Dan vinken we bijvoorbeeld af wanneer we de linkergevel, rechtergevel, voorzijde en achtergevel klaar hebben. Soms voegen we opdrachtgevers ook toe aan Woub. Dat is fijn omdat je vragen en antwoorden direct zwart op wit hebt. En omdat ze goed op de hoogte blijven heb ik nooit meer discussies over deelfacturen.”

Inclusief planning en urenregistratie 

“We plannen ook via Woub. Onze werkvoorbereider zit in alle projecten en hij verdeelt het werk onder de jongens. Ze weten precies wat ze moeten doen. Ook de urenregistratie en materiaalregistratie gebeurt in Woub, wat nacalculaties veel makkelijker maakt. Het is echt een  compleet geheel.”

Met gejuich ontvangen

“De jongens zijn ook heel enthousiast natuurlijk. Er zitten allerlei functies in die heel handig zijn voor hun. Zoals een directe link met Google Maps voor de adressen, zodat ze direct naar de juiste plek navigeren. En alles is nu ver van tevoren al duidelijk. Een aantal dagen van tevoren weten ze al waar ze heen moeten en wat ze kunnen verwachten, want ook de foto’s zetten we erin. Ze gaan nooit meer blanco naar werk en dat wordt met gejuich ontvangen. Omdat alles overzichtelijk op één plek staat kunnen we dingen altijd weer even opzoeken. En als we later nog iemand toevoegen aan het project in Woub kan hij alle app-gesprekken teruglezen.”

Meer rust, minder fouten

“We gebruiken Woub nu driekwart jaar en ik kan zeker zeggen dat het aantal fouten aanzienlijk is gedaald. Fouten maken kan eigenlijk niet meer. Voorheen hadden we tig app-gesprekken, bonnen, briefjes, telefoontjes en losse aantekeningen. Nu werken we digitaal en hebben we alles altijd overzichtelijk bij de hand. Je kan er niet omheen, als je iets niet weet kun je het checken in Woub. En ja, dan weet je: een voordeur schilderen is een voordeur schilderen. 

Gebruiksvriendelijk, eenvoudig, overzichtelijk

“Tegen andere bedrijven zou ik dan ook willen zeggen: verdiep je er eens in, in Woub. Ga het eens proberen. Het is gebruiksvriendelijk, eenvoudig, heel overzichtelijk en heeft veel mogelijkheden om zich nog verder te ontwikkelen. Ik had er zelf ook veel eerder aan moeten beginnen. Ik ben fan.”

Ontdek gratis alle voordelen van Woub