Minder faalkosten door Woub, Sibbing Schilderwerken vertelt hoe

Sibbing Schilderwerken bestaat al bijna 100 jaar. Mirella Sibbing nam het bedrijf in 2007 over van haar vader, die het weer had overgenomen van zijn vader. Mirella leidt het bedrijf nu samen met haar man, Marc Vogel. Met zo’n 100 projecten per jaar en constant 5 à 6 projecten die tegelijk lopen is er binnen het bedrijf, tussen medewerkers en met klanten behoorlijk wat afstemming nodig. Al die communicatie verloopt nu via Woub. Mirella vertelt in dit interview wat dat Sibbing Schilderwerken oplevert.

Tools: Exact – Topcalc – Topman – Toprel
Organisatie: 18 medewerkers
Projecten: Schilderen en restaureren
Woub pakket: Compleet

Ga het proberen, binnen een uur ben je verkocht.

Het is, zoals Mirella dat zegt “het mooie oude werk,” dat Sibbing Schilderwerken leuk vindt om te doen. Musea, monumenten, restauraties. Zo is het bedrijf ooit begonnen en dat is in die 100 jaar eigenlijk nauwelijks veranderd. Met zo’n 15 medewerkers doen Mirella en haar man dus vooral “oud werk” zoals ze het zelf liefdevol noemen. 

Vaak zijn dat volledige metamorfoses. Zoals nu in een museum in Delft. Een prachtig mooi oud pand. In het rijksmonument brengt Sibbing alle witte muren weer terug in de originele staat door behang aan te brengen dat exact lijkt op het oorspronkelijke behang uit 1890. En in Voorschoten veranderen de standaard kleuren in een koetshuis op een landgoed in een kleurrijk palet van rozerood en lavendelblauw. 

Tientallen belletjes, mailtjes en appjes per dag

Het werk is geweldig, maar alles wat eromheen gebeurt zorgde hier en daar wel voor frustraties. Er speelt zoveel rondom die projecten. Dan is er ergens houtrot en moet de timmerman komen. Of er is een ruitje kapot. Of de loodgieter moet komen. Zo zijn er tientallen van dat soort belletjes, mailtjes en appjes per dag. En door alle hectiek van de dag vergeet je dan wel eens wat.

Toen hoorde Marc van een ander bedrijf over Woub. Hij was meteen geïnteresseerd, nam contact met ons op en niet veel later was Sibbing Schilderwerken een vaste gebruiker van Woub. 

Heel makkelijk communiceren

“Iedereen zit nu per project bij elkaar in de app, kan dus heel makkelijk met elkaar communiceren, maar heeft ook altijd alle projectinformatie bij de hand. Of het nou gaat om spullen die nodig zijn of meer- en minderwerk, iedereen is meteen op de hoogte. Bij houtrot maken we een foto en iedereen weet dat de timmerman moet komen. We voegen de timmerman toe aan de app, hij communiceert via Woub meteen wanneer hij komt en iedereen kan dat zien. Er is geen ruis meer in de communicatie op projectniveau.” 

“Voorheen moesten we altijd dingen terugzoeken. Of spaarde ik allerlei informatie op om het op kantoor te verwerken. Nu zetten we het in Woub en iedereen die het moet weten weet het. Wat ook fijn is: je kan in Woub kijken als je daar tijd voor hebt. In plaats van die telefoon die de hele tijd rinkelt. Je krijgt veel minder belletjes op een dag. Dat geeft rust.” 

Meer betrokkenheid, continu bijsturen

“De schilders vinden het ook heel fijn. Het werkt gestructureerd en ze weten exact wat ze moeten doen doordat Woub checklists heeft. En zoeken naar informatie die ergens in een WhatsApp groep moet staan hoeft dus niet meer. Ze kunnen alle projectinformatie altijd terugvinden in Woub. De schilders vullen in Woub ook elke dag hun uren in en zien realtime de gebruikte uren ten opzichte van de uren die we ervoor hebben staan. We zien daardoor allemaal of een project op dat vlak goed loopt. Voorheen zag je dat alleen wekelijks, als de uren waren verwerkt. Nu kunnen we continu bijsturen en zijn de schilders ook veel meer betrokken bij dat aspect van ons bedrijf.” 

Als je weet hoe WhatsApp werkt kun je ook Wouben

“We gebruiken Woub nu naast ons CRM. Het is een fantastische toevoeging. Het CRM gaat over relatiebeheer, Woub over de projectcommunicatie. Woub is heel makkelijk, er zit gewoon géén tijd in om het te proberen. Als je weet hoe Whatsapp werkt, dan kun je ook Wouben. Je hebt geen gebruiksaanwijzing nodig, je begrijpt het meteen.” 

Geen faalkosten, meer lol in je werk

En de opbrengst van Woub? 

“De faalkosten zijn veel minder. Als de schilders stilstaan omdat ze ergens op moeten wachten – bijvoorbeeld de timmerman, de loodgieter, verf, spullen – loopt dat heel snel op. Dan heb je het zo over een paar honderd euro per week die we nu dus niet meer weggooien.” 

“‘Meer lol in je werk’ herken ik ook. Het was zo’n opluchting voor mij, dit hadden we nodig. En zo makkelijk en relaxt, alles geordend. Dan heb je daarna inderdaad meer lol in je werk. Voor de schilders geldt dat ook. Ze weten veel beter wat ze moeten doen en kunnen verwachten, er gaat nauwelijks nog iets mis, waardoor ze lekker door kunnen werken en ze zijn meer betrokken bij het bedrijf.” Meer weten over Woub? Lees hier hoe het werkt.

Ontdek gratis alle voordelen van Woub